Završila sezona grijanja

imp

Iz HEP-Toplinarstva priopćili su kako su u srijedu, 13.svibnja, započeli s prebacivanjem rada toplinskih podstanica na ljetni režim čime završava ogrjevna sezona za više od 128 000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Osijeku.
Obzirom na velik broj podstanica spojenih na toplinske sustave, za obustavu grijanja u svim zgradama potrebno je približno tri dana. Za ljeto su najavljeni radovi revitalizacije vrelovodne, toplovodne i parovodne trase u Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru te rekonstrukcija priključaka i podzemnih šahtova, kao i revitalizacija toplinskih podstanica u Sisku.
Krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada toplinski sustav mora biti spreman za novu sezonu grijanja. Prije izvođenja radova potrebno je obratiti se ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.
Ogrjevna sezona 2020./2021. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2020.

najčitanije