Završetak vojarne u Lađarskoj u 2024.godini

imp

Vojarna Lađarska 1

Povijesna zgrada iz 1891.godine, bivša vojarna u Lađarskoj, dobiva novi izgled i novu namjenu. Nakon završetka obnove postat će Regionalni centar kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo u sastavu sisačke Tehničke škole.

 

U tom prostoru nalazit će se Tehnička škola Sisak opremljena najmodernijom opremom u Republici Hrvatskoj, na kojoj će učenici stjecati svoja znanja što će im omogućiti prednost pri nastavku obrazovanja i zapošljavanju.

 

Završetak obnove vojarne u Lađarskoj možemo očekivati iduće godine, rekao je odgovarajući na pitanje župan Ivan Celjak.
Naša Tehnička škola Sisak zasjat će u punome sjaju kada obnovimo kompleks vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku te tamo preselimo sve učenike i profesore. Dinamika obnove je dobra, međutim vrlo je složena. Između ostaloga, svaku gredu koju skidamo moramo slati na analizu i tek nakon analize se utvrđuje vraća li se ili se mora zamijeniti novom. Prema riječima izvođača očekujemo da će obnova vojarne, izgradnja jedne nove zgrade i dogradnja druge zgrade biti završena tijekom iduće godine.“, rekao je župan Celjak.

 

Projekt “Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama” vrijedan 6,38 milijuna eura, koji Tehnička škola Sisak provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom te partnerima iz obrazovanja i industrije, ima za cilj poboljšanje strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računarstva. Projekt traje od veljače 2020. do prosinca 2023. godine i usmjeren je na stvaranje programskih i kadrovskih uvjeta za učenje temeljeno na radu.