Završetak obnove Jodnog u svibnju ove godine

imp

Jodno 12

Obnova zgrade Jodnog u Sisku započela je sredinom prosinca i trebala bi završiti u svibnju ove godine. Rečeno je to jučer nakon obilaska radova župan Ivan Celjak.

 

Radovi na cjelovitoj obnovi obuhvaćaju ojačanje konstrukcije, odnosno temelja i svih konstruktivnih elemenata. Isto tako uklanjaju se nekonstruktivni elementi te izvode novi, obnavljaju se sve instalacije i oprema, mijenja se krovište, izvodi se energetska obnova objekta i po kraju radova uređuje park.

jodno 19

„U ovoj zgradi ćemo osigurati prostor na način da se osobe s težom pokretljivosti mogu kretati prostorom, kao i osobe s invaliditetom. U ovom objektu će se dodati isto tako i novi sadržaj, prilagodit će se prostorije sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, dakle poboljšat ćemo kvalitetu usluga koje su do sada pružane u zgradi „Jodnog“, ali isto tako cjelovita obnova obuhvaća i energetsku obnovu, izmjenu krovišta, novu stolariju. Također, uredit ćemo i park nakon završetka cjelovite obnove ovog objekta, a sve s ciljem da bi osigurali medicinskom i nemedicinskom osoblju što kvalitetnije uvjete za njihov rad, što znači kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvenih usluga svim korisnicima i Odjela za dermatologiju i venerologiju, ali isto tako i Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Vrijednost radova je 2,5 milijuna eura, čiji završetak očekujemo u svibnju ove godine.“, rekao je župan.

 

Ukupna površina objekta Jodnog je 1.475 m2, a u njemu su smješteni Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te Odjel za dermatologiju i venerologiju OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Svi naši sugrađani i dalje će zdravstvene usluge oba odjela moći koristiti u zgradi Jodnog lječilišta jer se obnova provodi u fazama, odnosno prvo se obnavlja centralni i sjeverni dio zgrade, a nakon toga slijede radovi na južnom dijelu.

jodno 8

„Vjerujemo kako će nakon obnove naši prostorni uvjeti biti puno bolji što će nam omogućiti da proširimo svoje usluge te da našim žiteljima pružimo veći broj dijagnostičkih i terapijskih usluga. Ovdje dnevno prođe između 200-300 pacijenata koji su s obzirom na obnovu iznimno strpljivi i raduju se da će ovaj objekt nakon obnove osigurati bolje i kvalitetnije uvjete. Posebno značajno je što će nakon obnove ovdje biti i smješten Odsjek za neurorehabilitaciju namijenjen djeci.“ izjavila je Tatjana Vrga, voditeljica Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

jodno 18

Podsjetimo, zgrada u kojoj je smješten Odjel za fizikalnu medicine i terapiju izgrađena je 1932. godine, a osim što je riječ o starogradnji, objekt je oštećen u potresu 29. prosinca 2020.
Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak bavi se dijagnostikom, liječenjem i rehabilitacijom koštano-mišićnih bolesti kod odraslih bolesnika i djece. Rad se temelji na principima polikliničko-konzilijarnog pristupa.

 

 

 

Foto: Sisak portal

najčitanije