Završena prva faza radova na prometnici u Gredi

ibb

Nakon radova u trajanju od oko 5 mjeseci, u prigradskom naselju Greda završena je prva faza sanacije prometnice u dužini 1,2 kilometra.
Cesta je asfaltirana i proširena, izgrađen je i nogostup, a sljedeće godine slijedi druga faza radova – najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček: ”Ovdje je napravljena nova i proširena prometnica s novim asfaltnim slojem, zacijevljen je jedan dio kanala na kojem je napravljen nogostup. Vrijednost radova je 2,7 milijuna kuna s PDV-om. Sljedeće godine nam predstoji asfaltiranje preostalih 2,3 kilometra. Nastojat ćemo napraviti nogostup barem do dijela gdje se nalaze osnovna škola i vrtić, jer dosta djece koristi taj dio prometnice. Drago mi je da su svi radovi napravljeni u rokovima”.
Izvođač radova je zajednica ponuditelja Ceste Sisak i Toni Gale. Željko Marjanović, direktor Cesta Sisak, istaknuo je važnost ovog projekta obzirom na visoku frekventnost prometnice u Gredi, i za vozače i za pješake: ”Upravo je prometna opterećenost ove ceste zahtijevala da se radovi izvedu u ovom obimu i ovoj kvaliteti. Ceste Sisak su ovdje postavile 7 tisuća kvadrata asfalta i završnu signalizaciju, a tvrtka Toni Gale odradila je zemljane radove, kanalizaciju i nogostup”.
A zadovoljstvo novom i sigurnom prometnicom koju, obzirom na blizinu vrtića i škole, u velikoj mjeri koriste i najmlađi mještani, u ime stanovnika Grede izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Greda Ivan Špišić: ”Hvala gradonačelnici i Gradu Sisku na boljim uvjetima za kompletno naselje. Iščekujemo nastavak radova sljedeće godine.”

GREDA-05 GREDA-02 GREDA-03

najčitanije