Završena edukacija asistenata u nastavi

st

261020211635284769.jpeg

Tijekom studenog i prosinca provedena je edukacija za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta ‘Neposrednom potporom do izjednačavanja u mogućnostima’. Završno predavanje održano je u subotu, 13. prosinca, nakon čega su polaznicima uručene potvrdnice.
‘Zaposleni su defektolozi, fizioterapeuti, učitelji raznih struka i profila, ovisno o potrebama pojedinog djeteta. Selekcijski postupak, u kojeg su bili uključeni pedagozi, bio je proveden od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje’, rekla je voditeljica projekta, Sara Šorgić.
Potvrdnice je polaznicima uručio dogradonačelnik Marko Krička, koji im je čestitao na postignuću i zahvalio im se za odabir ovog plemenitog zanimanja.
‘Raditi s ljudima je nekad najljepše, a nekad i najteže. Vaš posao je spoj jednog i drugog i zbog toga smo vam svi zahvalni te vjerujem da će djeca imati jako velike koristi. Ovaj projekt je financiran sredstvima Europske unije, ali ne treba zaboraviti da je Grad Sisak zadnjih 6 godina financirao desetak asistenata. Sa zadovoljstvom mogu reći da u ovom trenutku ne postoji niti jedno dijete kojemu je asistent potreban a da ga nema’, rekao je dogradonačelnik Krička.
Podsjećamo kako je projekt Grada Siska ‘Neposrednom potporom do izjednačavanja u mogućnostima’ dobio oko 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje 36 pomoćnika u nastavi za 37 učenika s teškoćama u razvoju. Grad Sisak našao se među 26 gradova i županija koje su prošle na natječaju za financiranje pomoćnika.

najčitanije