Završen projekt „zaŽELI-poKRENI“ Udruge za brigu o ženi i obitelji

imp

251020211635196976.jpeg

U petak, 8. listopada 2021. godine Udruga za brigu o ženi i obitelji održala je završnu konferenciju projekta „zaŽELI-poKRENI“. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije, sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru druge faze Programa zapošljavanja žena „zaželi!“ Europskog socijalnog fonda. Udruga za brigu o ženi i obitelji djeluje na području grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, a osnovana je u Sisku 1999. godine. Događaj su svojim prisustvom uveličali gosti i predstavnici gradskih i županijskih udruga (Društvo DORO, razvojna agencija SIMORA, Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS), predstavnici partnera projekta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb, te radnice zaposlene u okviru Programa zapošljavanja žena „zaželi!“ Europskog socijalnog fonda.

2 konf konf 6

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „zaŽELI-poKRENI“ potpisan je u lipnju 2020. godine u okviru II. faze Zaželi!, programa zapošljavanja žena Europskog socijalnog fonda. Glavna svrha i cilj projekta bilo je jačanje i osnaživanje žena te povećanje njihovih poslovnih i poduzetničkih kompetencija potrebnih za sve zahtjevnije tržište rada. Voditeljica projekta istaknula je kako su u godinu dana provedbe projekta, u periodu od kolovoza 2020. do kolovoza 2021. godine, uz 1.392.989,60 kn bespovratnih sredstava iz europskih fondova, ostvareni svi planirani mjerljivi podaci i aktivnosti. Tako je na projektu bilo zaposleno 15 žena, pripadnica ciljane skupine koje su pružale usluge potpore i podrške za 90 krajnjih korisnika, a u najvećoj mjeri tu se radilo o osobama starije životne dobi te nekolicini osoba u nepovoljnom položaju s područja Siska i Sisačko-moslavačke županije. Na mjesečnoj razini, svaka je žena dostavila paket higijenskih i kućanskih potrepština za 6 krajnjih korisnika, što je rezultiralo konačnom brojkom od 1080 dostavljenih paketa u okviru ovog projekta.

konf4 konf 5

Voditeljica projekta osvrnula se i na posebno izazovnu i zahtjevnu godinu koju Udruga ovim projektom ostavlja iza sebe. Posebnu zahvalu uputila je krajnjim korisnicima projekta koji su Udruzi ukazali svoje potpuno povjerenje i bili njezini krajnji korisnici u periodu kada se naša lokalna zajednica nosila sa nedaćama uzrokovanim kako pandemijom koronavirusa, tako i potresom koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. Zahvala je upućena i ženama koje su bile zaposlene na projektu „zaŽELI-poKRENI“, a koje su i u najtežim trenutcima za našu zajednicu uspješno i hrabro obavljale svoj posao, obilazile krajnje korisnike, pomagale im i pružale im veliku podršku. U tjednim obilascima krajnjih korisnika, 15 zaposlenih žena pomagale su korisnicima u svakodnevnim aktivnostima kao što su kupovina, dostava namirnica, pomoć u održavanju čistoće životnog prostora, ali i u održavanju osobne higijene, obavljanju aktivnosti kao što su plaćanje računa, narudžbe lijekova kod doktora obiteljske medicine, preuzimanje i dostava istih te svakodnevno pružanje podrške kroz razgovore i druženja.
Završna konferencija nastavila u ugodnom i opuštenom druženju svih prisutnih uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

najčitanije