"Zaustavimo POLIO"

imp

261020211635282920.jpeg

Rotary klub Sisak već nekoliko godina kroz razne akcije sudjeluje u borbi protiv Polia. Ove godine u suradnji s ŠRC Sisak i Državnim arhivom grada Sisaka organizira akciju pod nazivom “Zaustavimo POLIO”.
Dječja paraliza ili POLIO prenosi se kontaminiranom hranom ili vodom, a u listopadu 2013. je potvrđena epidemija među djecom u Siriji, gdje te bolesti nije bilo 14 godina. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) drži kako se bolest vjerojatno proširila iz Pakistana, jedne od triju zemalja gdje je još endemska, a upozoravaju da bi sirijska epidemija mogla zaprijetiti milijunima djece diljem Bliskoga istoka.
Svjetska Rotary organizacija već godinama svojim projektima želi proširiti svijest o ovoj bolesti, načinu njezina širenja i poslijedicama te prikupiti sredstva kojima se pomaže siromašnim dijelovima svijeta u kupnji potrebitih cjepiva. Svake godine u trećem tjednu mjeseca veljače se širom svijeta održavaju humanitarne akcije prikupljanja sredstava za nabavu cjepiva.
U sklopu akcije Rotary klub Sisak organizira javnu tribinu pod nazivom: “Važnost cijepljenja i prevencije poliomijelitisa” koja će se održati večeras u 19 sati u Državnom arhivu u Sisku.

najčitanije