„Zašto Milanović sprječava istragu oko Kopa beach-a“

imp

261020211635279141.jpeg

Gradske organizacije stranaka HDZ-a i HSLS-a organizirale su danas konferenciju za medije po d nazivom „Zašto Milanović sprječava istragu oko Kopa beach-a“.

Na njoj su podsjetili , kako su još u ožujku prošle godine podnijeli kaznene prijave zbog HŽ-ove dodjele poslova uklanjanja tračnica i mostova sa 50 kilometara dionice pruge Petrinja-Topusko, a koje je, bez ikakve naknade i natječaja, dobila sisačka udruga za rekreaciju “Kopa beach”.

„HDZ je s koalicijskim partnerima u kolovozu 2014. godine Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku predao kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, opisano i kažnjivo po čl.291 KZ-a, te smo istu uputili na znanje Uredu glavnog državnog odvjetnika, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i ravnatelju policije. Nakon toga dobili smo obavijest od Općinskog državnog odvjetništva da je ista proslijeđena Županijskom državnom odvjetništvu i od tada više nismo dobili nikakve informacije. Također, podsjećam da smo u listopadu 2014. godine zatražili od Ministarstva financija i porezne uprave, financijski nadzor nad poslovanjem Sportsko-rekreacijske udruge „Kopa Beach”, a vezano za poslovanje s HŽ infrastrukturom oko pruge Sisak-Petrinja. Do danas nismo dobili nikakav konkretan odgovor, te ovim putem želimo izvijestiti javnost da ćemo ponovo zatražiti odgovor od nadležnih institucija u kojoj su fazi istražne radnje, bez obzira što imamo saznanja da je podnesena kaznena prijava protiv gradonačelnice i odgovornih ljudi Udruge.“ – rekao je Krapljan te dodao kako se „Vjerojatno s objavom čeka taj 11. lipnja da SDP nakon ostavke gradonačelnice – jer riječ je o velikoj stvari – i dalje nastavi vladati Siskom i da se izbjegnu izbori“

Darko Weiss (HDZ) rekao je kako je na internetu vidljivo da Udruga Kopa Beach još uvijek nije predala financijsko izvješće o poslovanju iz prošle godine, na što je zakonski obvezna : “Naša je procjena da je na račun udruge sjelo 10 milijuna kuna. Zanima na transparentnost njegova trošenja i kako je udruga raspolagala s tim novcem. Zato smo i tražili reviziju poslovanja udruge od Ministarstva financija, a nemamo informacija je li provedena. „ – rekao je Weiss.

najčitanije