Započeli radovi na spojnoj cesti Zvonimirova – Komunalna zona

imp

Započeli su radovi na nosivom sloju asfalta u jednom dijelu prometnice koja će povezati Zvonimirovu ulicu s Komunalnom zonom čime će se povećati atraktivnost ove zone, ali i poboljšati kvaliteta prometne povezanosti.

spojna cesta 10 spojna cesta 9 spojna cesta 8

Do kraja godine bit će postavljena i javna rasvjeta. Prometnica se gradi u sklopu projekta „Unaprjeđenje komunalne infrastrukture poslovne zone “Komunalna zona”- KK.03.1.2.03.0027“ koji se sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

spojna cesta 7 spojna cesta 6 spojna cesta 5

Ukupna vrijednost projekta je 4,2 milijuna kuna od čega je Grad Sisak dobio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak. Izvođač će radove na drugom dijelu prometnice nastaviti početkom sljedeće godine nakon čega slijedi završni sloj asfalta na cijeloj prometnici.

spojna cesta 4 spojna cesta 3 spojna cesta 2

Završetkom radova građanima će biti pristupačnije reciklažno dvorište, ali i prva gradska sportska dvorana koja se gradi u neposrednoj blizini. Također, uz Zvonimirovu sljedeće godine počinje gradnja „park&ride“ parkirališta na kojem će putnici moći ostaviti svoje vozilo te dalje koristiti uslugu javnog prijevoza.

Foto – Grad Sisak

najčitanije