Započela sanacija Galdovačkog mosta nakon potresa

imp

251020211635197462.jpeg

Oštećenja u potresima koji su nas zadesili 28. i 29. prosinca prošle godine pretrpio je i Galdovački most.

Most nije bio ugrožen za odvijanje prometa ali ga je potrebno sanirati radi nastalih šteta, rekao nam je voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Sisak Ivan Kuliš: „Prije početka sanacije su napravljene sve istražne radnje i projekt. Izabran je i izvođač radova koji je pristupio sanaciji mosta. Most nije bio ugrožen za odvijanje prometa, ali ga je potrebno sanirati zbog oštećenja nastalih potresom. Znate i sami da je most pomaknut, to je bila ogromna sila, stoga je potrebno zamijeniti ležajeve, dilatacijske naprave itd.“

Radovi bi trebali trajati nekoliko mjeseci, a sanacija nije mogla početi ranije dodaje Kuliš zbog potrebnih istražnih radnji.
„Do sada je trajalo projektiranje i istražne radnje. Sad smo napokon uspjeli dobiti projekte i ugovoriti izvođača pa krećemo sa sanacijom. Nažalost nismo prije mogli pristupit sanaciji jer projekti nisu bili izrađeni. Postoje laboratorijske pretrage, dakle bušenje i uzimanje uzoraka tla i to sve traje. Sama sanacija bi trebala trajati četiri mjeseca ali će ovisiti i o budućem vremenskom periodu. Dali smo stvarno maksimum od sebe da to napravimo čim prije i ja sam stvarno zadovoljan što smo krenuli s radovima.“, istaknuo je Kuliš.

Tijekom sanacije, most će kaže Kuliš u jednom periodu biti potpuno zatvoren za promet o čemu će nas izvijestiti na vrijeme. Do tada je na snazi privremena regulacija prometa.

najčitanije