Započela izgradnja 13. višestambene zgrade na području Siska

imp

Zgrada Držićeva 1

U Sisku je danas započela gradnja 13. po redu višestambene zgrade od ukupno 20 planiranih zgrada na području Siska koje temeljem Programa Vlade, a u skladu s Zakonom o obnovi zgrada oštećenih potresom, sredstvima državnog proračuna gradi APN.

 

Riječ je o zgradi s 19 stanova u Ulici Marina Držića. Otvaranju gradilišta nazočili su direktor APN-a Dragan Hristov i državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

 

Zgrada Držićeva 3

 

„Drago mi je da smo danas u Sisku, u Držićevoj ulici, gdje ćemo najaviti početak izgradnje višestambene zgrade koja će imati četiri etaže s ukupno 19 stanova. Neto korisna površina ovog objekta iznosi 1065 m2, cijeli projekt bi trebao biti gotov u godini dana, a vrijednost ove investicije je oko 2,8 milijuna eura. Ovo je samo jedna u nizu zgrada koju će APN sa Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, izgraditi na području Sisačko-moslavačke županije. Trenutno u Sisku je ovo 13. zgrada koja se već radi, a ukupno na području Sisačko-moslavačke županije trenutno se gradi 21 zgrada. Naš cilj je da na ovom području ukupno izgradimo 36 zgrada u vrijednosti oko 100 milijuna eura, a broj stanova će iznositi 666. Koristim ovu priliku da izvođačima zaželim puno sreće i uspjeha u radu, kao i dobre vremenske uvijete, kako bi se za godinu dana ovdje opet našli i podijelili ključeve stanarima ove nove zgrade.“, rekao je Hristov.

 

 

Zgrada Držićeva 2

 

Zadovoljan očetkom gradnje nove zgrade na području Siska bio je i državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.
„Ja moram doista izraziti zadovoljstvo što se danas nalazimo u Ulici Marina Držića u Sisku i započinjemo izgradnju 13. po redu višestambene zgrade s 19 stanova. Trenutno je u izgradnji 13 višestambenih zgrada s ukupno 247 stambenih jedinica. Ovaj mjesec je u planu otvaranje još jednog gradilišta nedaleko ove lokacije, u Ulici Tina Ujevića, otvorit ćemo izgradnju još dvije višestambene zgrade sa 38 stanova. Do kraja srpnja očekujemo ovdje na području Siska da će u izgradnji biti ukupno 15 višestambenih zgrada, od ukupno planiranih 20 na području grada Siska. Podsjetit ću kako ovdje u Sisku praktički na samom završetku je i izgradnja dvije višestambene zgrade u Lonjskoj ulici. To je POS-ov program sa ukupno 30 stanova i očekujemo u kolovozu useljenje prvih sisačkih obitelji u te dvije zgrade. Rok za završetak ove zgrade koju danas ovdje otvaramo je, a i onih ostalih šest koje smo započeli u siječnju u Capraškoj ulici, rok za završetak je 12 mjeseci i ja vjerujem da ćemo s krajem 2025. godine imati završeno 20 zgrada iz ovog Vladinog programa 36 zgrada, i još ove dvije POS-ove, to je ukupno 410 novih stanova ovdje na području grada Siska koje će biti završene unutar otprilike godinu dana. To je povijesni ciklus stanogradnje kakav ovaj grad do sada nije još vidio.“, istaknuo je Orlić.

najčitanije