Žamarija: 'Nitko nije nevin'

st

261020211635268925.jpeg

U gradskom političkom životu više nema nevinih – stav je sisačkog HSLS-a. Stavovi oporbe su, rekao je Miljenko Žamarija, predsjednik sisačkog HSLS-a, svedeni na kritiku vlasti da je nesposobna , korumpirana i kriminalna sve do trenutka kad sami kritičari zasjednu u sedlo političke moći.
Osvrnuo se Žamarija i na trenutačnu situaciju u gradskoj vlasti. Aktualna vlast je, kaže, na vidjelo izbacila sve međusobne podjele unutar glavnih političkih aktera.
‘Izjava dogradonačelnika Andučića da se u sukobu s gradonačelnicom ne radi samo o kršenju zakona, pravilnika i statuta nego se radi o dobrom kućnom odgoju govori više o karakteru te iste vlasti nego sva pisana izvješća koja dobivamo na sjednicama Gradskog vijeća.’
Gradskoj vlasti je, napominje Žamarija, najveći teret to što optužbe dolaze od koalicijskih partnera. Također, Sisak pod ovom vlašću, kaže, nema priliku vratiti status industrijskog grada.
Društvu su, nastavlja Žamarija, potrebni koji imaju volju za komunikacijom i koji su otvoreni za razgovor s neistomišljenicima.
‘Sisku trebaju ozbiljni razgovori na svim tijelim alokalne samouprave. Za takvo što je potrebno u sisačkim političkim strankama svijest da smo za stanje u gradu sukrivci svi i da više nema nevinih’, zaključio je Žamarija

najčitanije