#zajednozaglazbenu

imp

251020211635198612.jpeg

Hrvatska glazbena unija i ove godine obilježava Svjetski dan glazbe. U ponedjeljak, 21.lipnja, u gradovima gdje HGU ima svoje Podružnice, nastupit će brojna glazbena imena. Koncerti su svojevrsna uvertira u večernji program tijekom kojeg će HRT i najpoznatiji domaći glazbenici prikupljati sredstva za obnovu glazbene škole u Sisku.

zajeno za glazbenu
U Zagrebu će se svirati na 4 lokacije u samom centru grada – Cvjetni trg, Bogovićeva, Tkalčićeva i EU trg. Bogate i zanimljive programe pripremili su Split, Osijek, Pula i Knin, a Rijeka priprema raznolik program po cijeloj Županiji.
Hrvatska glazbena unija poziva sve građane koji su u mogućnosti, da ponedjeljak popodne provedu uz glazbu i druženje, te na taj način obilježe dan glazbe i prvi dan ljeta.

Svjetski_dan_glazbe_2021_Zagreb_Split_Pgz_Osijek_Pula_Knin
U ponedjeljak, 21. lipnja na Prvom programu HRT-a u 20.45 sati bit će prikazana emisija #Zajedno za glazbenu. Velikim koncertom na Svjetski dan glazbe glazbenici iz cijele Hrvatske još jednom će posvjedočiti kako je glazba najljepši način da podijelimo radost, učinimo nešto dobro i budemo zajedno za glazbenu i sretniju budućnost Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji.
Koncert će ujedno biti i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #zajednozaglazbenu kojim se želi pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji.
„Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su nam što znači voljeti glazbu te kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih!
Dakako, u humanitarne svrhe s ciljem da potaknu sve nas da telefonskim pozivom osiguramo novac za kupnju instrumenata koji su im potrebni. Znamo da vrijeme pandemije nije bilo sklono glazbenicima ali i ovaj put žele svoju umijeće, ljubav i vrijeme darovati djeci. Svojim nastupima reći će nam što znači živjeti glazbu, voljeti glazbu i pomoći glazbom. Pomoći će mnogi, zapravo svi kojima smo uputili poziv za koncert.“, poručuju organizatori.

Na velikoj sceni na Prisavlju biti će Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a uživat ćemo u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom “Hladno pivo”, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana, te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo.

Zajedno-za-glazbenu

Svoj glazbeni pozdrav poslat će nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji će zajedničkom izvedbom pjesme “Ajmo, Rijeka” poslati glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji će nam se pridružiti na koncertu.
Svi koji žele pomoći akciju mogu podržati sve do 27. lipnja, pozivom na broj donacijskog telefona 060 9003 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om).

najčitanije