Zajedničkim snagama za poboljšanje položaja romske zajednice u Sisku

imp

261020211635282624.jpeg

Kako poboljšati položaj romske manjiske zajednice u gradu Sisku, bila je tema razgovora gradonačelnice Kristine Ikić Baniček sa predstavnicima sisačke romske zajednice, načelnikom županijske policije Markom Rašićem te saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem.
[pro_ad_display_adzone id=”8958″]
Najviše problema još se uvijek povezuje uz neprihvatljivo ponašanje pojedinaca. Tu su i veće grupe Roma kojih se veže uz kaznena djela protiv imovine, te stanje javnog reda i mira. Tijekom sastanka je naglašeno kako se ti problemi mogu riješiti uz veći doprinos samih pojedinaca romske manjinske zajednice, a Vijeće za prevenciju Grada Siska i djelatnici MUP-a putem projekta Policija u zajednici nastavit će s preventivnim aktivnostima kako bi se stanje poboljšalo.

Dogovoreno je kako će uskoro početi pripreme za uređenje drugog dijela ceste kroz romsko naselje što će financijski poduprijeti i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, te će se nastaviti zajednička akcija legalizacije preostalih nelegaliziranih objekata u Capraškim poljanama. Najavljeno je i postavljanje dva kontejnera za ambulante opće medicine u Capraškim poljanama, te izgradnja polivalentnog društvenog doma.

najčitanije