Zahvalnice za najljubaznije vozače

st

U četvrtak, 24. svibnja Postaja prometne policije Sisak u Suradnji s Hrvatskim autoklubom i Gradom Siskom obilježila je Dan ljubaznosti u prometu. Policija je tada zaustavila nekoliko vozača koje je prethodno vidjela kako su propustili pješake na pješačkim prijelazima i time pokazali ljubaznost u prometu, kako bi im zahvalila za tu lijepu gestu i uručila im prigodni poklon.
Danas su u prostoru Hrvatskog autokluba dodijeljene zahvalnice za deset vozača i vozačica koji ranije nisu sankcionirani za prometne prekršaje i koji su upravo tog 24. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati pokazali ljubaznost prema pješacima.
Na 7 lokacija u Sisku kontrolirano je 1569 vozila, od čega je 1173 vozača propustilo pješake na zebri, što je oko 75% pozitivnih reakcija u toj situaciji.
A upravo gradska vlast posebno podržava ovakve akcije koje će dodatno potaknuti sigurnost na cestama.
‘Drago mi je da je Grad Sisak po drugi put u ovoj akciji i drago mi je da je više od tisuću naših sugrađana odgovorno i obzirno vozilo gradskim cestama. Danas imamo zahvalnice za deset takvih vozača i vozačica uz poruku svima da moraju voditi brigu o pješacima tijekom cijele godine’, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.
Pješaci su najugroženija skupina sudionika u prometu. Iako je trenutno blagi pad stradavanja pješaka u prometu, ovakve se akcije provode kako bi se takva stradavanja svela na minimum.

najčitanije