Zahvaljujući gradskoj blagajni, gradske tvrtke i ustanove zabilježile bolju naplatu usluga

ibb

261020211635270485.jpeg

Prvi mjesec dana rada Gradske blagajne pokazao se uspješnim: gradska trgovačka društva i ustanove zabilježili su bolju naplatu svojih prihoda u odnosu na vrijeme kada gradska blagajna nije postojala.
U proteklih mjesec dana u gradskoj blagajni je obrađen 19.321 uplatnica, a ukupan promet blagajne bio je 1.549.697 kuna. Najviše je putem gradske blagajne uprihodovao Grad Sisak za komunalnu naknadu, komunalne doprinose, za boravak djece u dječjim vrtićima i za školsku kuhinju.
Zahvaljujući radu gradske blagajne Gospodarenje otpadom Sisak povećalo je naplatu svojih prihoda za 16posto, Gradska groblja Viktorovac za 28posto, a Sisački vodovod za 13 posto.
Kao što je bilo najavljeno prilikom otvorenja, a obzirom na dosadašnji veliki interes Siščana, ispitat će se mogućnost i da se na gradskoj blagajni mogu plaćati i drugi računi pored gradskih. I dalje se očekuju uštede i to ne samo za građane, nego i za trgovačka društva i gradsku upravu, jer se ne plaćaju troškovi platnog prometa.
Račune na gradskoj blagajni, koja se nalazi na prvom katu gradske tržnice, možete plaćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 7 do 14 sati, srijedom od 7 do 18 sati te subotom od 7 do 13 sati.

najčitanije