Zagrebačka od idućeg tjedna djelomično otvorena za promet

imp

261020211635285896.jpeg

Ako bude vrijeme poslužilo novom Zagrebačkom u punom profilu trebali bi se voziti od početka 2015. godine. No prije toga već od sljedećeg ponedjeljka, 17.studenog, vozit ćemo se dijelom Zagrebačke u punom profilu, točnije po novih 900 metara ceste od raskrižja s Odranskom do ulaska u Kaufland.
“Završni radovi su u tijeku. Uređenje zelenih površina, bojanje linija, postavljanje prometnih znakova i postavljanje semafora na raskrižju Odranske i Zagrebačke. Sve su to uvjeti za tehnički pregled ceste koji će se obaviti u petak. Ako sve bude po planu u ponedjeljak se cesta pušta u promet.” – kazao je Mario Sloup voditelj projekta, dodajući što je sljedeće na redu ” Zadnja faza je urediti raskrižje kod Kauflanda , gdje isto dolaze semafori, i završiti južni dio rotora prema Uradi sam. Ostalo je još za napraviti oko 80 metara ulaza u novu Bakranovu ulicu i to je u planu do kraja ove godine.”

Radovi na rekonstrukciji Zagrebačke počeli su u svibnju prošle godine, a rokovi završetka probijani su dva puta, prvi puta zbog arheoloških nalazišta, a drugi puta zbog nepovoljne veremnske prilike. Rekonstrukcija Zagrebačke usmjerila je gradski promet kroz Zeleni brijeg, uglavnom broz ulicu Berislava Pavičića koja je dijelomično uništena. Sloup napominje kako će šteta dijelom biti nadoknađena “Dio troškova će ići na teret Hrvatskih Cesta i na nas izvođače. Radi se o nekih 500 metara i imali smo neke kalkulacije kako to pokriti.”

Vrijednost radova cijele Zagrebačke je oko 33 33 milijuna kuna.

najčitanije