Zabranjene posjete štićenicima staračkih domova

mradenovic

261020211635209153.jpeg

Kao mjeru zaštite od koronavirusa, koji se pokazao opasnim za starije, ministar Vili Beroš proslijedio je Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naputak o zabrani posjeta koje je Ministarstvo proslijedilo svim ustanovama za starije i nemoćne osobe

”Zamolili smo obitelji da ne dolaze. Moram zahvaliti mnogima koji se pridržavaju ovog novog propisa i novog kućnog reda, međutim moram reći da dio obitelji i dalje pronalazi sve moguće puteve kako doći do svojih roditelja te da ne poštuju našu zabranu. Zaista bih molila djecu roditelja koji se nalaze kod nas u domu da ne dolaze. Voće, poklone i sve što donesu doći će do roditelja, samo neka ostave na recepciji. Znam da ih vole, znam koliko im je ovo važno, znam koliko korisnicima nedostaju njihove obitelji  ako im ne dolaze u posjet, ali ovo je jedna izvanredna situacija,” poručila je Ružica Čakširan, ravnateljica Doma za starije i nemoće osobe u Sisku. Posjete su, radi sigurnosti štićenika i njihovih obitelji zabranjene i u Obiteljskom domu Sarkotić.

”Ministar Beroš domovima je još 27.veljače preporučio da se zabrane posjete, jer su stariji ljudi posebno ranjiva skupina i treba sve resurse dići u pripravnost. U stalnom smo kontaktu s Ministarstvom zdravstva  i Ministarstvom  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pratimo sva uputstva i prevencije koje se rade. Ograničili smo posjete, kao i odlaske liječniku, ali bitno je da se ne stvara panika”, rekao je Marijan Sarkotić.

najčitanije