''Za život s manje boli'' večeras u Brezovici

ibb

261020211635255525.jpeg

U Sisku i široj okolici registrirano je oko 3 i pol tisuće osoba obooljelih od dijabetesa, ali još najmanje toliko osoba ima konstantno povišenu koncentraciju šećera u krvi, ali ne zna za svoje stanje i nema liječničku dijagnozu – smatraju u Dijabetičkom društvu Grada Siska, koje se posljednjih godina sve više usmjerava na mlađu populaciju, prvenstveno svoje mlade članove kojima raznim humanitarnim akcijama nastoji olakšati svakodnevicu i financijski pomoćui njihovim obiteljima. S tim je ciljem zamišljen i veliki humanitarni koncert ”Za život s manje boli”, kojim će Dijabetičko društvo grada Siska večeras prikupljati sredstva za nabavu uređaja Freestyle Libre – uređaja koji omogućuje bezbolno mjerenje glukoze u krvi 24 sata dnevno.

Dijabetičko društvo grada Siska članica je Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga kojih u Hrvatskoj ima 56, i prvo je koje organizira ovakav humanitarni koncert.
Humanitarni koncert ”Za život s manje boli” održat će se večeras u Sportskoj dvorani Brezovica s početkom u 19 sati.  Nastupaju: Halid Bešlić, Pavao Anić, Ivana Marić, Rusway, Povratak, Ivana Šarić, grupa Novi Početak i Berislav Škufca.

najčitanije