Za Vukovar – da se ne zaboravi

imp

Šestu godinu za redom Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirala je paljenje lampiona (svijeća) za Vukovar – grad heroj.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ ove godine u paljenju lampiona za Vukovar priključili su seučenici Strukovne škole Sisak – 3. razred smjer Građevinski tehničari i 3. razred smjer Rukovoditelji samohodnim građevinskim strojevima predvođeni profesoricama Ivankom Klarić i Radijom Jukić Kovačević. Učenici ove škole palili su lampione i ispred Strukovne škole – točnije na prozorskim daskama i tako sudjelovali u sjećanju na ovaj važan datum hrvatske povijesti.

“Unatoč hladnom, vjetrovitom, maglovitom i kišnom vremenu uspjeli smo na Starom mostu u Sisku zapaliti lampione u znak podrške i sjećanja Vukovaru, Škabrnji i svim stradalim mjestima i ljudima u Domovinskom ratu. Lampione smo nabavili kupnjom iz sredstava članova i uz podršku građana Siska koji su ranije donirali lampione i donosili ih sa sobom na Stari most. S obzirom da je puhao jak vjetar lampione su ove godine palili uz rub zaštitne ograde mosta.  Hvala sugrađanima, a osobito učenicima na sudjelovanju u ovoj aktivnosti. Zauvijek Vukovar u srcu.” – poručili su iz Građanske inicijative.

7 5 (1) 2 (3)

najčitanije