Za kreativni inkubator 9,56 milijuna kuna

imp

Grad Sisak će za prenamjenu zgrade političkih stranaka u Centar kreativne industrije – kreativni inkubator Sisak dobiti 9,56 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, priopćeno je to iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Do konca kolovoza Grad Sisak potpisat će s Ministarstvom ugovor o dodjeli sredstava, pa će se krenuti u realizaciju, kako bi zgrada mogla korisnicima otvoriti vrata najkasnije do sredine 2019. godine.
Sada taj prostor u zgradi u Ulici Stjepana i Antuna Radića 20, godinama koriste političke stranke i nekoliko udruga. Nakon prenamjene u poslovnu infrastrukturu – poduzetnički inkubator, bit će uz prihvatljivu naknadu putem natječaja ponuđen poduzetnicima koji se bave kreativnim industrijama (dizajnom, tiskom, informacijskim tehnologijama i sl.).
Zgrada ima 948 m2 korisnog prostora koji će biti u potpunosti obnovljen i opremljen. Imat će 12 prostornih jedinica, dvije dvorane, tri laboratorija za multimedijalnu produkciju, skladišta i druge prateće sadržaje.
Prikaz projekta možete pogledati ovdje.

najčitanije