Za jesenski rok upisa u srednje škole u Sisku slobodna 83 mjesta, a u županiji njih 287

imp

251020211635197892.png

Nakon ljetnog upisnog roka, u srednjim školama u županiji je ostalo 287 slobodnih mjesta.

U sisačkim srednjim školama ostala su 83 slobodna mjesta. Najviše slobodnih mjesta – 36, ostalo je u sisačkoj Strukovnoj školi za smjerove pomoćnog kuhara i slastičara (2), pomoćnog cvjećara (4), pomoćnog stolara (4), montera suhe gradnje (4), krojača (4), stolara (6), pomoćnog soboslikara i ličilaca (5), vozača motornog vozila (1) i soboslikara ličilaca (6).
U Industrijsko-obrtničkoj slobodno je 12 mjesta i to za smjerove vodoinstalater (3), autolimar (1), autoelektričar (2), automehaničar (1) i CNC operater/CNC operaterka (5). U Srednjoj školi Viktorovac ostalo je slobodno 16 mjesta i to za zanimanje konobar (10), kuhar (2) i prodavač (4). Tehnička škola Sisak ima ima slobodno još 7 mjesta i to za ekološkog tehničara (6) i strojarskog računalnog tehničara (1). Mjesta u jesenskom upisnom roku ima i Gimnazija Sisak i to za program jezične gimnazije (10). Ekonomska škola u jesenskom roku ima dva mjesta, po jedno u programima ekonomist i poslovni tajnik.

Slobodnih mjesta osim u Sisku, ostalo je i u Srednjoj školi Petrinja gdje je slobodnih mjesta ostalo za smjer cvjećar (9), mesar (8), prehrambeni tehničar (18), veterinarski tehničar (8), pomoćni voćar-vinogradar-vinar (3) te za smjer opća gimnazija (15). U glinskoj srednjoj školi slobodnih mjesta je ostalo na smjerovima elektroinstalater (5), ekonomist (10) i opća gimnazija (10). U srednjoj školi Topusko ostalo je 19 slobodnih mjesta i to za turističko-hotelijerskog komercijalistu (3), instalatera kućnih instalacija (7), slastičara (8) i kuhara (1).

Tehnička školi u Kutini slobodna mjesta ima po jedno slobodno mjesto za instalatera grijanja i klimatizacije i strojarskog računalnog tehničara, a kutinska Srednja škola Tina Ujevića z slobodnih upisnih mjesta za ekonomista (2) i smjer opća gimnazija (3). Srednja škola Novska za jesenski rok ima slobodnih 28 mjesta: prodavač (12), ekonomist (5), stolar (5), opća gimnazija (1), vodoinstalater (1) i bravar (4).

Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice ima 44 slobodna mjesta. U jesenskom roku upisati se mogu za šumarskog tehničara (14), stolara (13), ekonomista (8) i u programu opće gimnazije ima 9 slobodnih mjesta.

Mjesta za upis, njih 17, ostalo je i u Glazbenoj školi Fran Lhotka, a 4 u Glazbenoj školi Novska.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole započet će 21. kolovoza. Istoga dana učenici će moći prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave završavaju 26. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 28. kolovoza. Do 31. kolovoza učenici će u škole dostavljati upisnice i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis.

Više o upisima možete doznati ovdje
Slobodna mjesta možete vidjeti ovdje

najčitanije