Za Centar kreativnih industrija osigurano više od 9 milijuna kuna iz EU fondova

mradenovic

U prostoru zgrade političkih stranaka, uređuje se Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak. U zgradi će biti 12 funkcionalno – prostornih jedinica za smještaj start – up poduzetnika, tri laboratorija za multimedijalnu produkciju te jedan co-working prostor.
Riječ je o projektu unapređenja poduzetničke poslovne infrastrukture u gradu Sisku i Sisačko – moslavačkoj županiji koji povećava opseg i dostupnost usluga poduzetničkih potpornih institucija.
Za ovaj Centar osigurana su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj za prenamjenu prostora u kojoj su svoje urede imale udruge i lokalne podružnice političkih stranaka. Cjelokupna vrijednost projekta iznosi 12 milijuna i 200 tisuća kuna. Grad Sisak u ovogodišnjem proračunu za Centar kreativne industrije osigurao je 3 milijuna, a ostatak se financira bespovratnim sredstvima.
Projekt stavlja naglasak na razvoj kreativnog sektora kao pokretača cjelokupne ekonomije te jednog od brže rastućih sektora s iznimnim potencijalom otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja nove dodane vrijednosti.

najčitanije