Vrtić za svako dijete – okrugli stol na temu dobre prakse i inovativnih rješenja

imp

Vrtić za svako dijete, bio je naziv je nacionalne konferencije koja je u organizaciji UNICEF-a Hrvatska održana u Zagrebu.
Grad Sisak je na toj konferenciji predstavljao pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač koji je sudjelovao na okruglom stolu na temu dobre prakse i inovativnih rješenja. Grgurač je predstavio projekt Grada Siska „Sisačka šarena inkluzija“ naglasivši kako Grad Sisak u cilju povećanja dostupnosti inkluzivnog predškolskog odgoja i obrazovanja izdvaja 11,38 % svog proračuna. Program Korak prema inkluziji započeo je još 2013. godine kako bi se djeci s teškoćama u razvoju i djeci pripadnika romske nacionalne manjine osigurao jednaki pristup ranom obrazovanju u djetinjstvu. U 2016. godini program je nastavljen kroz Sisačku šarenu inkluziju čiji je osnovni cilj kvalitetnije obrazovanje romske djece i na taj način osiguranje njihovog ravnopravnog sudjelovanja u životu zajednice.
Pročelnik Grgurač govorio je i o investicijama u sisačke dječje vrtiće te je naglasio kako će Sisak dobiti još dva nova vrtića, jedan na Brzaju i drugi u Galdovu.

najčitanije