Vrijedne donacije Zakladi Sisačke biskupije

nv

261020211635288888.jpeg

Značajne donacije dobivat će sljedećih 5 godina Zaklada Sisačke biskupije „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“. Ugovor o donaciji potpisali su jučer, 19. kolovoza, Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, i dr. Domagoj Mosler, ravnatelj Zaklade. Na donaciji je zahvalio i biskup Vlado Košić, posebno jer je Petir i dosad na razne načine podržavala rad biskupije.

Ova će donacija trajati cijelo vrijeme njenog zastupničkog mandata, a sastoji se od tri dijela: mjesečno će uplaćivati 1500 kuna i svake godine mandata uputit će dvoje stipendista odgovarajuće struke na jednomjesečno stažiranje u Bruxelles, za što će im  se isplatiti naknada od 7500 kuna, uz putne troškove. Jednom tijekom mandata organizirat će i posjet Bruxellesu grupi od 10 do 15 stipendista kojima će pokriti putne troškove, noćenje i hranu, osigurati razgledavanje parlamenta i zanimljiv program, susrete s udrugama i osobama kršćanskih svjetonazora i interesa.

Dr. Mosler zahvalio je na donaciji u nadi da će potaknuti i druge zastupnike na slične postupke.

„Primjer je to kako se, u našim krajevima već pomalo kompromitirano političko djelovanje, pa i ono na najvišem nivou kao što je Europarlament, može sasvim prirodno i jednostavno uskladiti s humanitarnim i kršćanskim načinom života neposrednog darivanja i to puno više od onog neposrednog financijskog. Nadalje, ono ima sustavni, organizirani karakter obraćanja stipendistima kao ravnopravnim mladim ljudima s punim povjerenjem i uvjerenjem u njihovo dostojanstvo, perspektivnost i neupitnu vrijednost.“, rekao je dr. Mosler.

najčitanije