Vrijedna donacija prehrambenih proizvoda sisačkom Merhametu

mradenovic

Turska agencija za suradnju i koordinaciju TIKA danas je dopremila veću količinu prehrambenih paketa pomoći Pučkoj kuhiji Merhamet Sisak.
„Merhamet već sedam godina svojeg uspješnog rada provodi projekte i programe iz dijela socijalne skrbi. Na nivou grada Siska i Sisačko-moslavačke županije skrbimo o 230 obitelji u potrebi. Današnja prigoda donacije TIKE, na kojoj svesrdno zahvaljujem, jest 150 paketa koji su većinom specificirani sa halal proizvodima“, rekao je Šaban Kadrić, predsjednik Merhameta. Podjeli paketa prisustvovao je je Hašim Koč, prvi čovjek turske agencije za suradnju i koordinaciju pri Veleposlanstvu Republike Turske. Osim Koča, podjeli je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Marko Krička.
IMG_20200520_104954                     IMG_20200520_110539                 IMG_20200520_105046 (1)
„Mi smo jedan kotačić koji osigurava finacijska sredstva za rad ove institucije. Naravno, i TIKA je jedna od institucija koja pomaže radu Merhameta kojom želim zahvaliti i na pomaganju instuticijama Grada Siska. Imali smo jedan prekrasan projekt koji djeluje na području Dječjeg vrtića u Željezari. S ponosom mogu istaknuti da je Turska razvojna agencija velik prijatelj Grada Siska“, poručio je Krička.
Donacija je došla u vrijeme mjeseca Ramazana, a ovim se paketima nudi pomoć ljudima koji su u najvećoj potrebi. Donacija paketa počela je prošli tjedan u Vukovarsko-srijemskoj županiji, potom nastavila u Gospiću i Šibeniku, a projekt završava u Zagrebu.
Kroz ovaj projekt podijelit će se ukupno 19 tona prehrambenih proizvoda vrijednih 50 000 eura.

najčitanije