Vrhunski hokej vraća se u Sisak

imp

Igrači Medveščaka svoj zagrebački Brlog, nakratko zamijeniti Ledenom dvoranom Zibel u Sisku, u kojem će otvoriti domaću EBEL sezonu 2018/2019.
Medvjedi će u Sisku koji hokej na ledu njeguje kao jednu od najdužih sportskih tradicija ugostiti poznate protivnike iz Austrije.
Time će Siščani nakon nekoliko desetljeća ponovno imati prilike gledati vrhunske hokejaške utakmice u novoj dvorani kapaciteta oko 2000 sjedala. U subotu, 22. rujna, protivnik će Medvjedima biti EC Dornbirn Bulldogs, dan poslije UPC Vienna Capitals, a 30. rujna Graz 99ers.
Nakon što smo doznali da Ledena dvorana Doma sportova ide u rekontrukciju, nismo ni minute dvojili kaže Markoantonio Belinić, dopredsjednik i direktor hokejskih operacija KHL Medveščak Zagreb, da ćemo sezonu EBEL lige otvoriti u Sisku.
„Sisak je prva stepenica u daljnjem razvoju sportova na ledu u Hrvatskoj, tako da smatram da Sisak može biti uzor drugim gradovima u Hrvatskoj u širenju sportova na ledu. Čestitam Sisku što je nakon dugo vremena uspio napravit prekrasnu malu dvoranu za hokej i klizačke sportove. Sjećam se još dana dok sam igrao hokej utakmica na starom klizalištu na Zibelu, to je bilo nezaboravno iskustvo i ostalo mi je u fenomenalnom sjećanju. Jako se veselim što se u Sisak ponovno vraća vrhunski hokej i što će Siščani imati priliku u njemu uživati.“, rekao je Belinić dodajući da u ove tri utakmice EBEL lige samo su uvod u druge zajedničke projekte koji će se održati u Ledenoj dvorani Zibel. „Ovo je tek početak zajedničke suradnje i mi ćemo se vraćati u Sisak s nekim drugim eventima i utakmicama ne samo ove već i iduće sezone.“

hokej grad 1
Medvjedi tako u Ledenu dvoranu Zibel, 22.,23. i 30. rujna dovode renomirane protivnike iz Austrije – Dornbirna, Vienne i Graza. Ulaznice, njih 1000, u prodaju kreću u srijedu, 12. rujna u 12 sati preko Ticketshopa i njihovih prodajnih mjesta.
Cijena ulaznice je 50 kuna,za mlađe od 18 godina cijena je 35 kuna. Uz kupljenu ulaznicu, navijači će u dvorani dobiti besplatno piće ovisno o dobnoj skupini. Građani Siska moći će ulaznice kupiti na prodajnim mjestima Promotor plusa (A. Starčevića 13) i Tisak medie (Ulica S. i A. Radića 7).

hokej grad 6
Ovakvim događanjima Ledena dvorana napominje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček opravdava svoju multifunkcionalnost, a Siščanima nudi priliku je prilika za uživanje u odličnom hokeju. „Pozivam sve, a pogotovo one koji nikada nisu bili na hokejaškoj utakmici jer vas čeka fenomenalno iskustvo. Možda će i nakon ovih utakmica sisački hokejaški klub dobiti neke nove klince, Vitezove i Vitezice. Ovo je početak ostvarenja vizije koja je bila iza dvorane koja je napravljena u rekordnom vremenu i za dvoranu tih gabarita za minimalne novce.“, rekla je gradonačelnica dodajući da sezona klizanja u Sisku počinje čim led bude spreman.

hokej grad 1
Ovom suradnjom Grada, sisačkih hokejaša i KHL Medveščak ponovno se u Sisak vraća vrhunski hokej.
Hokej u Sisku ima dugu tradiciju, počeo se igrati 1930. godine, a klub je, kao drugi u Hrvatskoj, iza zagrebačkog, utemeljen 1934. godine. Hokejaši sisačke INA-e nastupali su i u prvoj ligi bivše države.

RASPORED UTAKMICA U SISKU:

Subota, 22. rujna:

17:30h – KHL Medveščak Zagreb – EC Dornbirn Bulldogs

Nedjelja, 23. rujna:

17:30h –  KHL Medveščak Zagreb – UPC Vienna Capitals

Nedjelja, 30. rujna:

17:30h  –  KHL Medveščak Zagreb – Moser Medical Graz 99ers

medvjedi u gradu

najčitanije