„Vrati se, isprintala sam ti paštašutu“

imp

261020211635292670.jpeg

Sisačka Tehnička škola trenutno je jedna od 3 škole u Hrvatskoj koja posjeduje 3D printer.
Javnosti je prezentiran pod nazivom „Vrati se, isprintala sam ti paštašutu“ u ponedjeljak, u Dječjem odjelu sisačke knjižnice u sklopu programa Skok u znanost.
O ovoj relativno novoj tehnologiji, govorio je Stevče Arsoski, profesor iz Tehničke škole Sisak, a samoj demonstraciji 3D printera asistirao je Denis Posilović, stručni suradnik Tehničke škole Sisak. Tehnologija 3D printanja predstavlja budućnost, naglasio je Stevče Arsoski napominjući da će u skoroj budućnosti velik broj zanimanja upravo biti vezan uz nadolazeće 3D tehnologije.

Prezentacija 3D printera - 01Na kraju ove dosta zanimljive prezentacije djeca su imala jedinstvenu priliku vidjeti kako nastaje 3D model na 3D pisaču Tehničke škole Sisak koja je trenutno jedna od 3 škole u Hrvatskoj koja posjeduje ovakav 3D printer.

Trodimenzionalni ispis (engl. 3D printing) način je brze izrade prototipa kojim se uređajima zasnovanima na patentiranoj 3D tehnologiji Massachusetts Institute of Technology (MIT) „ispisuju”, to jest direktno iz 3D CAD programa izrađuju fizički predmeti u prostoru.