Vozeći pod utjecajem alkohola završio u metalnoj ogradi i betonskom stupu javne rasvjete

imp

Teške tjelesne ozljede zadobila je 23-godišnja putnica

Policijska uprava sisačko – moslavačka priopćila je kako se u nedjelju, 10. travnja, oko 1 sat, u Ulici 1. svibnja u Sisku, dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak iz Petrinje osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,48 promila, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, udario u metalnu ogradu te se zaustavio na betonskom stupu javne rasvjete.
U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede je zadobila 23-godišnja putnica, dok je vozač lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.
Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnijeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

 

Dan ranije, u subotu 9. travnja, oko 15 minuta poslije ponoći, u ulici Ante Starčevića u Sisku, policijski su službenici pokušali zaustaviti osobno vozilo sisačkih registracija koje se nije zaustavilo na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila.
Po zaustavljanju je utvrđeno da vozilom upravlja 24-godišnjak iz Petrinje bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 0,98 promila i koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu.

najčitanije