Vodostaji u Sisku pod kontrolom

imp

Sisak se danas od ranih jutarnjih sati druži s kišom. No ta kiša nije prouzročila veliki porast vodostaja pa su njegove rijeke Kupa, Sava i Odra u svojim koritima. Vodostaji im neznatno rastu i daleko su ispod onih kada prijete poplave.
Tako je vodostaj Save u Crncu u 13 sati iznosio 689 cm uz redovne mjere obrane od poplave. Opasnosti nema ni u Gušću gdje vodostaj Save iznosi 819 cm. I vodostaj Kupe je u normanom stanju, u Farkašiću je u 13 sati iznosio 820 cm uz redovne mjere obrane od poplava.
Sisak ima dobar sustav obrane od poplava, ponajviše zahvaljujući dobroj suradnji Grada Sisak i Stožera za zaštitu i spašavanje sa službama, institucijama i mjesnim odborima, rekao je dogradonačelnik i predsjednik Stožera, Marko Krička.
„Prije svega važno je napomenuti da zajedno s Hrvatskim vodama pratimo situaciju na području grada Siska. Za sada je sve u pripremnom stanju. Što se tiče mogućih oborina u narednom razdoblju vidjet ćemo što će pokazati simulacije, ali u svakom slučaju vatrogasci i druge tehničke službe su spremne i vjerujem da će kao i svaki puta do sada reagirati na vrijeme uz što manju štetu i opasnost za naše sugrađane“, rekao je Krička dodajući da sustav u Sisku dobro funkcionira.
Obzirom na prognoze koje najavljuju prestanak oborina može se očekivati stagnacija pa i pad vodostaja.

vodostaji 5 vodostaji 4 vodostaji 2 vodostaji 1 3vodostaji 2

Vodostaje možete vidjeti ovdje

najčitanije