Više od 500 slikovnica prikupljeno u akciji 'Čitam, dam, sretan sam'

ibb

261020211635271546.jpeg

U humanitarnoj akciji ‘Čitam, dam, sretan sam’ Narodna knjižnica i čitaonica ‘Vlado Gotovac’ Sisak prikupila je čak 517 slikovnica i knjiga za djecu, što je uvelike nadmašilo rezultate koje je ova ista akcija bilježila prethodnih godina. Knjige su donirali pojedinci, i djeca i odrasli, ali u prostor knjižnice tijekom mjesec dana trajanja akcije pristizale su i skupne donacije, budući da je provedena i u sisačkim školama i vrtićima. Posebno su se iskazali mališani iz Dječjeg vrtića Ciciban, skupine Krijesnice, Jabučice i Medvjedići te polaznici produženog boravka OŠ Viktorovac.
Paketi slikovnica već su dostavljeni korisnicima Centra za rehabilitaciju Komarevo te Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić i to Odjelu za pedijatriju, Odjelu za dječju kirurgiju, Odjelu za infektologiju i Odjelu za otorinolaringologiju i oralnu kirurgiju. U nastavku akcije pakete slikovnica i knjiga primit će pedijatrijske ambulante i korisnici Centra za rehabilitaciju ‘Sv. Vinko Paulski’ Oborovo.
Iz Knjižnice smo doznali da se već za ožujak sprema nova akcija čiji je cilj malo uljepšati bolničke sate malim pacijentima na dječjim odjelima sisačke bolnice. U ožujku će se prikupljati likovni pribor – papiri, blokovi, bojice, olovke i ostali potrošni materijal koji po bolničkim odjelima na kojima borave djeca kronično nedostaje.

najčitanije