Vinogradska zatvorena zbog oštećenja, nastavak rekonstrukcije 'na čekanju'

ibb

Nakon realizirane prve faze rekonstrukcije Vinogradske ulice u Sisku, druga i treća faza ovise o rješavanju imovinsko – pravnih odnosa, koje pak ovisi isključivo o vlasnicima zemljišta u Vinogradskoj – doznajemo od gradonačelnice Kristine Ikić Baniček: ”Nastavit ćemo čim se stvore uvjeti za nastavak realizacije, a radi se prvenstveno o imovinsko-pravnim odnosima. Neki nisu suglasni s tim da im se ograda izmjesti 50 centimetara lijevo ili desno, da bi prometnica, koja danas ima nekakve određene širine, zadovoljavala propise. Onog trena kad ljudi daju suglasnost i kada se riješe imovinsko – pravna pitanja, mi možemo krenuti u drugu i treću fazu”.

A budući da su ove godine započeli radovi na središnjem paviljonu u krugu Bolnice, koji će potrajati još nekoliko godina, nastavak rekonstrukcije Vinogradske neće se forsirati – napominje gradonačelnica: ”Mislim da imamo vremena sa sanacijom jer svaki dan tamo prolaze teški kamioni i već sada su značajna oštećenja na cesti”. Upravo je to razlog zatvaranju Vinogradske ulice za promet, o kojem je početkom tjedna obavijestio Komunalac Sisak.
U priopćenju Komunalca stoji da je zbog prometovanja teške mehanizacije i vozila izvođača radova u krugu bolnice u Vinogradskoj ulici kod raskrižja s Ulicom dr. Ive Pedišića došlo do značajnog oštećenja kolnika te je iz sigurnosnih razloga privremeno obustavljen promet. Nakon sanacije kolnika promet u Vinogradskoj će se normalizirati, o čemu će Komunalac pravovremeno obavijestiti – stoji u priopćenju.

najčitanije