Vincekovo na Kontrobi

nn

Na Gradskoj tržnici Sisak danas je posebno veselo – obilježava se nadolazeći spomendan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i njihovih vinograda, pa će vas tako na glavnom ulazu tržnice dočekati bogati starinski običaji i promocija zdravih namirnica.

„Tradicionalno danas obilježavamo svetog Vinka, dan kad počinju prvi radovi u vinogradu. Ponuda je standardna – poriluk, matovilac, cvjetača, kiselo zelje, grah, svi sezonski proizvodi i dakako, vina. Atmosfera je sjajna i pozivam sve da dođu i podruže se skupa s nama“, rekla je Danka Koštić, direktorica Gradske tržnice Sisak, dodavši da su za dobru zabavu prožetu finim okusima danas posebno zaduženi OPG Bistrički i Vinarija Marinčić.

„Vincekovo je omiljeni blagdan vinogradara, kao što je Martinje blagdan vinara. Na Vincekovo kreću radovi u viongradu, to je dakle nekakav znak da bi se trebalo početi raditi na vinogradima. Mi smo se danas pojavili sa svim svojim proizvodima, buteljiranim vinima svih sorti koje imamo, plus kuhana vina jer je vrijeme takvo da su dosta atraktivna“, rekao je Darko Pranjić, vlasnik vinarije, koji sa suprugom već petnaest godina marljivo obrađuje vinograd.

A da bi „imali za čim zaliti“, pobrinuo se OPG Bistrički na čijem štandu možete degustirati domaće kobasice i domaći špek. Ukoliko vam se proizvode svide, možete dakako dogovoriti i kupnju. Za one koji nakon špeka i vina svejedno požele dodatno ojačati imunitet, tu su OPG Marčinko iz Hrastovice i OPG Turkalj iz Nebojana, na čijim ćete štandovima naći eko proizovde od aronije – sokove, čajeve, prah, džem, liker…sve po pristupačnim cijenama.

„Lijepo je družiti se sa Siščanima, zaista su se portrudili, i gospodin Pranjić s vinarijom Marinčić i OPG-ovci Marčinko i Turkalj i dakako, Seoski turizam Bistrički. Uživamo danas uz dobru glazbu, dobro jelo i piće i kvalitetne prozivode, sve što nam treba da ponovno i istaknemo kvalitetu svih naših OPG-a, vrijednih ljudi i svih naših proizvoda, ali i proveselimo se ususret Vincekova. Tko nije još došao, neka mu bude žao, požurite se, no bit će još ovakvih manifestacija i pozivam sve da nam se i ubuduće pridruže“, rekla je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja je i sama subotnje jutro odlučila provesti na Gradskoj tržnici Sisak.

najčitanije