Vikend posvojenja u Sisku

Dubravka Marušić 1

Adopta, udruga za potporu posvajanju, u petak i subotu 10. i 11. svibnja 2024. godine organizira Vikend posvojenja u Sisku.

 

Taj će se program u okviru projekta Centar posvojenja održati u suradnji s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za socijalni rad Sisak (PU HZSR-a Sisak), uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Sve počinje u PU HZSR-a Sisak, Ivana Meštrovića 21,  u petak u 12.30 edukativnom radionicom Priprema djeteta za posvojenje. Ta je radionica namijenjena stručnjacima sustava socijalne skrbi.

 

U 17.30 na rasporedu je radionica za posvojitelje Kako s djetetom razgovarati o posvojenju. Na toj će se radionici pojasniti zašto je važno s djetetom razgovarati o posvojenju i dat će se upute kako taj razgovor prilagoditi dobi djeteta. Na radionicu su dobrodošli svi posvojitelji, bez obzira na dob djece.

 

Na isto mjesto u subotu u 9.30 mogu doći svi koji razmišljaju o posvojenju. INFOteka o posvojenju dat će im odgovore na pitanja među kojima su: „Tko sve može posvojiti?“, „Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje?“, „Kako si olakšati proces posvojenja?“ i „Kako izgleda međudržavno posvojenje?“.

 

Posvojitelji će se u subotu od 9.30 do 13 sati moći uključiti i u individualno savjetovanje. Adoptini stručnjaci će ih saslušati i pomoći im savjetima u izazovima s kojima se nose.

 

Vikendi posvojenja organiziraju se po gradovima diljem Hrvatske jer je Adopta prepoznala potrebu za povećanjem regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih posvojiteljskoj populaciji. Do sada su Vikendi posvojenja organizirani u Osijeku, Rijeci, Lovranu, Dubrovniku, Čakovcu, Zadru, Puli, Vukovaru, Koprivnici, Splitu i Slavonskom Brodu.

 

Više informacija možete pronaći na poveznici.

najčitanije