Veliki interes za odlaganjem otpada u reciklažno dvorište

imp

Od veljače ove godine Sisak ima svoje reciklažno drvorište. Nalazi se ispod Mosta Gromova i jedan je od kapitalnih gradskih projekata.
Od njegovog otvorenja (17.2.20202.) pa do 16.lipnja ove godine u reciklažno dvorište „Sisak Stari“ odloženo je više od 130 tona različitih vrsta otpada (130.585,50 kg), doznali smo u Gospodarenju otpadom Sisak.
Reciklažno dvorište besplatno mogu koristiti svi građani, a u njemu se zaprimaju i privremeno skladište otpadni papir i karton, metal, staklo, plastiku, tekstil, glomazni otpad te ostali otpad nastao u kućanstvima kao što su boje, deterdženti, lijekovi, ee – oprema i slično.
Dnevno se u prosjeku na dvorište odloži 1,5 tona otpada. 81% korisnika koji odlažu otpad u reciklažno dvorište živi u kućama, dok 19% otpada dolazi od korisnika koji žive u zgradama.
Od odloženog otpada, najzastupljeniji su građevinski, problematični i glomazni otpad, a građani su često odlagali i otpadno staklo, plastičnu ambalažu, tekstil, elektronički otpad, staklo, papir i dr.

količine otpada količine otpada 2
Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Sisak Stari je od ponedjeljka do petka: 8 – 20 sati te subotom: 8 – 13 sati.
Osim reciklažnog dvorišta ispod Mosta Gromova, u planu je i izgradnja drugog takvog dvorišta koje će se graditi u Capraškoj ulici.

najčitanije