Veće regionalne potpore za Sisačko-moslavačku županiju

imp

Vlada je na posljednjoj sjednici, u četvrtak 22. prosinca, donijela zaključak o prihvaćanju prijedloga izmjene Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022. – 2027. godine, kojima se predlaže povećanje potpora za Sisačko-moslavačku županiju.

 

Prema Vladinom zaključku, intenzitet potpora za Sisačko-moslavačku županiju za velike poduzetnike bio bi 60 posto, srednje 70, a male 75 posto.

 

Prema sadašnjoj karti regionalnih potpora, potpore za Panonsku Hrvatsku koju čine Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija, iznose 50 posto za velike, 60 za srednje i 70 posto za male poduzetnike.

 

U Sisačko-moslavačkoj županiji je, kaže ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak, prisutno kontinuirano negativno odstupanje od prosječnih demografskih, ekonomskih i fiskalnih kretanja na nacionalnoj razini, a učinci potresa dodatno su pojačali demografsku degradaciju.

 

Značajna šteta prouzročena je i poslovnom sektoru, i to ne samo kroz izravnu štetu zbog oštećene imovine i opreme poslovnih subjekata, nego i zbog naglog gubitka tržišta te smanjenja razine poslovanja i manjka prihoda, a posljedično i likvidacije poduzeća, što predstavlja trajnu štetu za lokalno gospodarstvo, kažu u Vladi.

 

 

Foto – Vlada RH

 

najčitanije