Vatrogasna karavana u subotu

ibb

Svibanj – mjesec zaštite od požara i proslave sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, mjesec je kada se održava i tradicionalna vatrogasna karavana.
10. vatrogasna karavana Vatrogasne zajednice Grada Siska održat će se u subotu, 13. svibnja.
25 vatrogasnih vozila sutra će se od 7.30 provesti gradom i prigradskim naseljima. Relacija je: Lonja – Budaševo – Palanjek – Sisak, gdje će se zaustaviti oko 11.30 u Ulici Stjepana i Antuna Radića.
Na zgradi Croatia osiguranja održat će se vatrogasna vježba s ciljem prezentiranja vatrogasnih vozila i tehnike koja se koristi za gašenje požara poslovnog objekta te evakuacije zaposlenika i spašavanja ozlijeđenih osoba.
Nakon vježbe, povorka će krenuti prema željezničkom kolodvoru, potom na Most Gromova i dalje prema Blinjskom kutu. Na povratku iz Blinskog kuta karavana će se na 30 minuta zaustaviti kod INA Rafinerije nafte Sisak nakon čega će nastaviti Ulicom Ante Kovačića prema Mostu Gromova i Zagrebačkom ulicom prema Staroj Drenčini, zatim prema Jazveniku, Gredi, Dužici i Žažini.
Završetak je oko 15 sati u DVD-u Sela.
Sisački su vatrogasci tijekom 2016. godine i u prva četiri mjeseca ove godine intervenirali 506 puta, od čega su profesionalni vatrogasci odradili 446 intervencije, a dobrovoljni 60. U tim je slučajevima nastala šteta na materijalnoj imovini u iznosu 2.390,000 kuna, a spašena je imovina vrijedna 14.140,000 kuna. Na žalost, bilo je i intervencija s tragičnim posljedicama: ukupno deset osoba je smrtno stradalo, a šesnaest je završilo s teškim tjelesnim ozljedama.

najčitanije