Vatrogasna karavana u subotu i u centru Siska

st

Svibanj je mjesec u kojem se slavi zaštitnik vatrogasaca Sv. Florijan, a kako se ujedno radi i o Mjesecu zaštite od požara, Vatrogasna zajednica Grada Siska planira još neke aktivnosti. Prva od njih je već u subotu, 12. svibnja, a radi se o 11. vatrogasnoj karavani.
Tom prigodom će 25 vatrogasnih vozila dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javne vatrogasne postrojbe grada Siska i profesionalne postrojbe INA Rafinerije nafte Sisak s upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom krenuti iz Lonje u 7,30 sati preko Budaševa i Palanjka prema Sisku u normalom režimu odvijanja prometa. U Sisku će proći Ulicom Ivana Fistrovića (zaobilaznica), Teslinom i Frankopanskom do Rimske, gdje će kod Malog kaptola skrenuti u Ulicu I. K. Sakcinskog i tamo se kratko zaustaviti radi izvođenja vatrogasne vježbe, koja je na rasporedu u 11,00 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića ispred zgrade Croatia osiguranja.
Tema vježbe je prezentacija vozila i tehnike koja se koristi za pružanje pomoći osobama u zapaljenom vozilu, što obuhvaća gašenje, izvlačenje i spašavanje ozlijeđenih putnika, pružanje prve pomoći i prijevoz u bolnicu. Povorka potom kreće prema Odri Sisačkoj, Selima, Gredi, Jazveniku i Staroj Drenčini.
Na povratku se karavana zaustavlja na parkiralištu ispred glavne porte rafinerije gdje profesionalna postrojba INA Rafinerije nafte u subotu ima dan otvorenih vrata. Kraj rute je oko 15 sati kod vatrogasnog doma DVD-a „Mladost“ Sisak.
Za vrijeme trajanja vatrogasne karavane, stanovnicima mjesta kroz koja prolazi će se prezentirati vatrogasnu tehniku i opremu, te dijeliti prigodni promidžbeni vatrogasni materijal.

najčitanije