"Vatrogasna karavana Sava 2018" prošla kroz Sisak

imp

U četiri dana trajanja “Vatrogasna karavana Sava 2018” prošle je 320 km rijekom Savom od Zagreba do Slavonskog Broda. Na tom plovnom putu Savom prošla je i kroz Sisak.
U karavani je sudjelovalo deset vatrogasnih i policijskih plovila iz, JVP Petrinja, JVP Kutina, VZ Grada Novska, JVP Slavonski Brod, JVP Zagreb, Vatrogasci INA rafinerija Sisak, Interventna policija Zagreb, Interventna policija Sisak, DVD Brezovica, DVD Stupnik i JVP Velika Gorica.
“Ovo je treća godina da organiziramo taktičko-tehničko okupljanje vatrogasaca i službi za zaštitu i spašavanje koji putuju tri dana tokom rijeke Save sa čamcima i uz tok s vozilima te izvode taktičko tehničke pokazne vježbe u mjestima uz rijeku Savu (kao što su Sisak, Jasenovac Slavonski Brod i ostala mjesta uz savu), ali i podsjećaju na plemeniti poziv vatrogastva.”, rekao je Jan Vesel, jedan od organizatora ove Vatrogasne karavane.

karavana sisak 1 vatrogasna karavana martinska ves 2 vatrogasna karavana martinska ves

Cilj ove akcije je edukativno-tehničko okupljanje vatrogasaca i drugih Službi, jačanje Dobrovoljnih vatrogasnih društava uz rijeku Savu, povezivanje vatrogasnih društava s područja Hrvatske uz rijeku Savu kao i okupljanje i promocija tvrtki koje se bave proizvodnjom i zastupanjem vatrogasne i druge opreme za zaštitu i spašavanje na području Hrvatske.

foto – Vatrogasna karavana prolazi kroz Martinsku Ves i Sisak – Facebook Vatrogasna karavana Sava 2018

najčitanije