Vatrogasci obilježavaju dan svetog Florijana

st

261020211635269587.jpeg

Društvo je teško zamisliti bez vatrogasaca i njihove djelatnosti. Iako je uvijek bolje da imaju što manje posla, upravo su vatrogasci jedni od onih koji uskaču u pomoć kod svih nepogoda, spašavaju ljude i imovinu kako od vatre, tako i od vode i sličnih nepovoljnih elemenata.
Svake godine 4. svibnja se obilježava njihov dan i dan njihovog zaštitnika, svetog Florijana. U svečanom tonu vatrogasci su se danas, pri susretu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, zahvalili Gradu Sisku na podršci.
‘Funkcioniramo jako dobro, no to ne bi mogli bez pomići Grada Siska, koji nas prate i po potrebi nam financijski pomažu i više nego što je zakonom propisano’, rekao je Ivica Šolaja, predsjednik Vatrogasne zajednica grada Siska.
Zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Siska, Miroslav Golub, naglasio je kako je prošla godina bila puna izazova – čak 562 intervancije vatrogasaca od početka 2015. do svibnja 2016. Spasile su građane i njihovu imovinu.
‘Osim pomoći stanovnicima na području Siska, pomagali smo i okolnim općinama i gradovima kad su bile poplave. U ljetnim smo mjesecima gasili šumske požare na priobalju, a usporedno s intervencijama smo se uspjevali i modernizirati te nabavljati svu potrebnu opremu’, rekao je Golub, te dodao kako su prioriteti za ovu godinu nabava cisterne za prijevoz pitke vode i 30-metarskih auto-ljestvi.
Njihov dan čestitala im je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Uvijek ćemo vam stajati na raspolaganju, jer vaša je dužnost teška i odgovorna. Dobrovoljna vatrogasna društva često su žila kucavica svakog naselja, tamo gdje ste vi dobro organizirani tamo su dobro organizirani i drugi elementi društvenog života. Hvala vam na svemu što radite.’

najčitanije