Uz priču se pripremali za Uskrs

imp

U Produženom boravku Osnovne škole Viktorovac koja sudjeluje u projektu „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ održan je susret u kojem su se učenici uz priču „Uskrs u Zečijem selu“ počeli pripremati za nadolazeće uskrsne blagdane.
„Na početku susreta učenici su iznosili svoja iskustva kako se u njihovim obiteljima obilježava tradicija Uskrsa: sve počinje sa Cvjetnom nedjeljom, učenici se raduju ukrašavanju pisanica – to obično rade s majkama ili bakama, a neizostavno je kuckanje pisanicama kako bi se moglo utvrditi čija je najbolja i najizdržljivija. Upoznati su i s bogatstvom blagdanskog stola – rado jedu šunku pripremljenu na razne načine baš onako kako se to radi u njihovoj obitelji, a važno mjesto zauzima i francuska salata. Raduje ih traženje pisanice u vrtu ili voćnjaku, kao i na poklon dobiveni slatkiši. Kako nakon Uskrsa slijede mali proljetni praznici – mnoga djeca se raduju što će ih provesti kod bake i djeda.“, rekla nam je dr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je uz Suzanua Velešnjak, mag. prim. obrazovanja, vodila ovaj susret.

oš viktorovac uskrs 2 oš viktorovac uskrs 3 oš viktorovac uskrs 4 oš viktorovac uskrs 5
Na ovom susretu su učenici 1. i 2. razreda uključeni u Produženi boravak slušali priču „Uskrs u Zečijem selu“, a potom su crtali dijelove priče onako kako su je oni doživjeli.

oš viktorovac uskrs 6 oš viktorovac uskrs 7 oš viktorovac uskrs 8 oš viktortovac uskrs 10
Projekt NNNI – Nasilje nije naš izbor financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

najčitanije