Usvojen Proračun Grada Siska za 2015. godinu

imp

261020211635285056.jpeg

Jedna od točaka 11. sjednice sisačkog Gradskog vijeća bio je i prijedlog Proračuna za 2015. godinu.
Govoreći o prijedlogu Proračuna za 2015.godinu, Vedran Brnić, pročelnik Upravnog odjela za Proračun i financije, je istaknuo kako će najavljene i donesene porezne reforme koje oslobađaju dio dohotka građana nažalost imati uizrazito negativni učinak na Proračun Grada Siska. ” Prijedlog Proračuna od 180,02 milijuna kuna manji je u odnosu na ovogodišnji za 15, 2 milijuna kuna ili za 7,82 %. Sukladno zaključcima Predsjedništva Gradskog vijeća i uputama predlagatelja, ovim Proračunom nije predviđeno dodatno opterećenje građana povećanjem prireza, komunalne naknade, naknade za vrtić i školske kuhinje.” – kazao je pročelnik Brnić.

Što se tiče rashodovne strane pročelnik naglašava kako će svi proračunski korisnici biti prisiljeni provoditi daljnje mjere štednje. ” Svim proračunskim korisnicima osim vrtićima dane su utpute za smanjenje mase plaća u iznosu od 5 % u odnosu na ovu godinu.” – rekao je pročelnik Brnić.
Unatoć manjem prihodu u Proračunu su vidljive i investicije. “Najznačajnije su: izgradanja pješčke zone u centru grada, izgradnja šetnice od Mihanovićeve obale do Starog grada, izgradanj dijela 2. faze biciklističkih staza, izgradanja igrališta u MO Eugen Kvaternik, igzradnja Augustinčičeve ulice i Ulice Vuje Banjanina, zatim Savska ulica sa izgradnjom pješačke staze od Galdovačke ulice i Udruge KAS. Tu je 1. faza modernizacije javne rasvjete, te projekt energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete na dijelu gradskih prometnica te drugi ne manje važni projekt.” – kazao je na kraju Brnić.

Proračun je prihvaćen sa 16 glasova za i 8 protiv.

najčitanije