Uskrs u srcu grada

st

Pisanice i zečevi koji nas ovih dana dočekuju na pješačkoj zoni bili su samo uvretira u ono glavno što nas povodom Uskrsa očekuje u srcu grada. Novo izdanje manifestacije koja će do ljeta svake subote izmamiti Siščane na šetnju gradom ovaj vikend je u znaku najvećeg kršćanskog blagdana.
U subotu, 31. ožujka od 10 sati jedanaest lokalnih proizvođača predstavit će se na štandovima postavljenima u pješačkoj zoni. Ukrasi iz kućnih radinosti, nakit i prehrambeni proizvodi samo su neki od artikala koji su zastupljeni na štandovima, a pridružit će im se i Udruga za promicanje inkluzije i Gradska groblja Viktorovac.
U isto vrijeme u Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak kreće i program za najmlađe – uskršnja priča i kreativna radionica izrade veselih pisanica pod nazivom Uskršnje srce grada. Kad nauče nove tehnike ukrašavanja pisanica, klinci u 11 sati u Domu kulture mogu pogledati animirani film ‘Petar Zecimir’, snimljen je prema istoimenoj seriji knjiga poznate engleske spisateljice Beatrix Potter.

najčitanije