Uskoro završetak ribičke kuće

imp

261020211635210429.jpeg

Od trenutka kada je uređena Ciglanska graba postala je omiljeno okupljalište Siščana. Uskoro će biti upotpunjena novim sadržajem jer su pri kraju radovi na ribičkoj kući.
„Početkom godine ćemo otvoriti ribičku kuću. U tijeku su Ovih dana se završavaju podovi. Uređenjem kuće Ciglarska graba dobit će novi sadržaj a sisački ribiči na taj način dobiti svoj prostor.“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Gradnja ribičke kuće je počela 2017., a vrijednost radova je oko pola milijuna kuna. Kuća će se sastojati od višenamjenske prostorije s terasom, dvije uredske prostorije s pripadajućim sanitarijama i čajnom kuhinjom, a na istočnoj strani nalazit će se i javni wc-i.
Podsjetimo uređenje Ciglanske grabe počelo je čišćenjem obale u listopadu 2015.godine. Nakon čišćenja obale, na prostoru od 12 hektara, od čega 5 hektara zauzima vodena površina svake se godine dodatno radilo na uređenju i dodavanju novih sadržaja.
U proljeće godinu dana kasnije asfaltirana je staza oko jezera, postavljena je rasvjeta, sjenice i roštilji. Potom je uređeno i dječje igralište. Nastavilo se godinu kasnije s dodavanjem sportskih sadržaja,pa je tako u proljeće 2017.godine dovršen skate park i aktivna zona za vježbanje.

ribička kuća 2 ribička kuća 1

najčitanije