Uskoro vrijednosne kartice za građevinski materijal

imp

Nakon potresa Grad Sisak je za sve građane kojima je objekt u kojem su stanovali dobio crvenu naljepnicu osigurao interventnu pomoć od 2000 kuna.
Pravo na pomoć imaju kućanstva, odnosno obitelj, neovisno jesu li živjeli u zgradi ili kući, koja je proglašena neuporabljivom.
Pomoć podiže jedan član kućanstva za sve. Potrebno je samo predočiti osobnu iskaznicu ili neki drugi dokument s upisanom adresom na kojoj je stanovao. Ova pomoć nema veze sa štetom na objektu nego se može koristiti za sve što je bilo kome potrebno. Građani kojima nije hitno ili su trenutno izvan Siska ne moraju doći odmah po pomoć jer im to pravo ostaje do trenutka kada će moći doći po pomoć, odnosno kada se vrate u Sisak.

Uskoro će se, najavljuje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, izdavati vrijednosne kartice u iznosu od 2000 kuna za nabavu građevinskog materijala.
„S tom vrijednosnom karticom moći će se kupiti građevinski materijal i ostale potrepštine za one nužne popravke koje možete napraviti sami ako vam nekretnina nije znatno oštećena.“, rekla je gradonačelnica dodajući da će Grad detalje oko tih vrijednosnih kartica uskoro objaviti.

najčitanije