Uskoro radovi na sanaciji prometnica u Vinogradskoj, Hebrangovoj, Hrvatskih domobrana i Rimskoj

349375375 1424483768376150 8281703033010633101 N

U tijeku su intenzivni radovi na sanaciji gradskih prometnica. Frankopanska ulica se završava, a kraju se privodi i sanacija u Ulici I.K. Sakcinskog te prvom dijelu Tomislavove. Idući tjedan trebali bi krenuti i radovi u Rimskoj ulici za koju se očekuje rok izvedbe do polovine lipnja. Osim u centru grada, idući bi se tjedan trebalo početi raditi i na sanaciji prometnica u Sisku Novom, a to su Vinogradska ulica te Andrije Hebranga u Capragu vrijedne 700 tisuća eura.

 

Za ponedjeljak, 29. svibnja najavljen je početak obnove Vinogradske ulice. Privremenom regulacijom prometa potpuno će se zatvoriti za promet dio ulice koji će se popravljati uz omogućavanje prolaska stanarima i vozilima hitnih službi. S obzirom na otpor dijela stanara još od 2014. godine i odbijanja izvlaštenja zemljišta radi proširenja kolnika, u Vinogradska ulica se obnavlja u postojećoj širini.

Počinje i kompleksna obnova Ulice Hrvatskih domobrana na Zibelu. Rekonstrukcija kolnika obavit će se u pet faza. Prva faza obuhvatit će dionicu od Strossmayerove do Trga Vere Grozaj, druga se nastavlja do Gundulićeve, nakon čega slijedi treća do Ulice Petra Svačića. Četvrta faza bit će od Svačićeve do Augusta Cesarca, a peta i završna je dionica od Cesarčeve do križanja Strossmayerove i Narodnih heroja.

Kreće i obnova Ulice Andrije Hebranga. Privremena regulacija prometa bit će organizirana po dionicama od oko 200 m i to djelomičnim zatvaranjem prometa sa naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

U ponedjeljak počinje i obnova kolnika i u Rimskoj ulici, a tamo će se promet regulirati na način da će se radovi odvijati na jednoj prometnoj traci, dok će se omogućiti prometovanje drugom. Promet prema Toboganu odvijat će se iz obnovljene Frankopanske ulice.

najčitanije