Uskoro novo igralište kod nebodera

st

Sportsko igralište na Trgu Vere Grozaj, popularno rečeno ‘kod nebodera’, odavno je izgubilo svoju funkciju – parkirani automobili onemogućili su djeci korištenje koša i ostatka terena.
Igrališta na obližnjem Kupalištu Zibel nisu u funkciji cijelu godinu, pa se Grad Sisak, na inicijativu Udruge Zibel, odlučio na izgradnju novog igrališta.
‘Ovdje će biti dva streetball košarkaška igrališta i mogućnost za igranje malog nogometa i rukometa. Dječje igralište sa spravama će biti s obje strane. Kad se sve zazeleni i stanari će vidjeti da je ovo pun pogodak’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Vrijednost radova je 500 tisuća kuna.
Na postojećim sportskim igralištima u Odranskoj i Ulici Braće Lačan u tijeku je postavljanje sto posto hrvatskog proizvoda – modularna multifunkcionalna KlikFlex podloga. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji uvodi ovakve podloge koje su trenutno hit u svijetu.
‘Podloga ima garanciju 30 godina i dobit ćemo dva terena za badminton i jedno za košarku. Identična podloga ide i na igralište u Odranskoj ulici jer smo zaključili da su ta dva igrališta pogodna, tj. dovoljno ravna za tu podlogu’, rekla je gradonačelnica, dodajući kako će ista podloga ići i na igralište Dječjeg doma u Vrbini.
‘Želja nam je da se djeca rekreiraju i da pritom budu maksimalno sigurna.’
Vrijednost igrališta u Odranskoj i Ulici braće lačan je 290 tisuća kuna.
Posljednjih nekoliko mjeseci u sportska igrališta uloženo je oko milijun i pol kuna, a jedan od razloga je pun pogodak s igralištem uz Petrinjsku ulicu.
‘Veseli nas što nema kvarta iz kojeg ljudi ne pitaju kad će i oni dobiti jedno takvo. Krenuli smo u izradu dokumentacije i čim se riješe imovinsko-pravni odnosi radit ćemo jedno takvo i u centru. Nakon tog ćemo vidjeti kakve su još potrebe i prostorne mogućnosti’, rekla je gradonačelnica.

najčitanije