Uskoro nastavak radova na Mostu Gromova

imp

Radovi na sanacija Mosta Gromova traju proteklih nekoliko godina (započeli su 2017.godine), i kada smo pomislili da su radovi pri kraju oni su početkom rujna prošle godine prekinuti.
Razlog prekidanja radova su nova oštećenja nastala u potresu i potrebno je, rekli su nam u Hrvatskim cestama, konstrukcijski ojačati temeljno tlo.

 

„Radovi II faze sanacije su izvedeni do stupnja kada je potrebno u sanacijske radove po osnovnom ugovoru uklopiti i radove konstrukcijskog ojačanja i ojačanja temeljnog tla. Naime, potresi koji su se dogodili u prosincu 2020. godine prouzročili su određena oštećenja na mostu Gromova, te je zbog nastalih oštećenja pojavom likvefakcije potrebno dodatno ojačati temeljno tlo te konstrukcijske elemente mosta.“, odgovorili su nam tada na naš upit iz Hrvatskih cesta.

 

Prilikom obilaska radova na izgradnji novog mosta preko rijeke Odre na ulazu u Sisak, župan Ivan Celjak istaknuo je da ovih dana možemo očekivati nastavak radova na Mostu Gromova.
„Ono što već dugo Siščanke i Siščani nestrpljivo čekaju je dovršetak radova na Mostu Gromova. Za koji dan će u posao biti uveden izvođač na radovima učvršćivanja tla i betonske konstrukcije mosta. Oštećenja od potresa na mostu iznose oko 28 milijuna kuna, a zajedno sa sanacijom koja će se izvršiti do kraja, nakon što se završi sanacija od potresa, ukupna ulaganja u Most Gromova su otprilike 84 milijuna kuna.“, rekao je župan Ivan Celjak.

najčitanije