USKOK objavio detalje o uhićenom načelniku Policijske postaje Sisak

imp

Policija je u suradnji s USKOK-om, uhitila jednog od svojih načelnika, šefa Policijske postaje Sisak Marijana Detelića, piše Jutarnji list.

 

Detelić je priveden tijekom jučerašnjega dana te su kod njega provedene pretrage doma temeljem naloga suca istrage nadležnog suda. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

 

 

O ovom slučaju oglasio se i USKOK

„USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, 7. listopada 2022. u Sisku, kao načelnik Policijske postaje Sisak, nakon što je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja prilikom pretraga doma i drugih prostorija koje koristi jedan osumnjičenik pronađen i oduzet mobitel, koristeći autoritet svog položaja načelnika Policijske postaje i nadređenosti prema policijskom službeniku koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku bez da ga prethodno pretraži.

Kad je policijski službenik to odbio, zatražio je od njega da prije ishođenja naloga za pretragu mobitela i prije provođenja pretrage iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policijski službenik također odbio učiniti.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika.“, priopćili su iz USKOK-a.

 

Foto – uskok.hr

najčitanije