Uručene stipendije sisačkim studentima

mradenovic

261020211635210775.jpeg

Sisačkim studentima danas su uručeni ugovori o stipendiranju za akademsku godinu 2019/2020. u kojoj Grad Sisak dodjeljuje 31 novu studentsku stipendiju u iznosu 700 kuna za svih 12 mjeseci za redovno studiranje.

Priča o gradskom stipendiranju počela je akademske  godine 1999./2000, a trenutnoj brojci od  68 studenata pridružilo se današnjih 31 koji će svoj džeparac podebljati sa 700 kuna stipendije. Grad Sisak tako ukupno stipendira 99 studenata.

” Od srca vam čestitam na dobivanju gradske stipendije. Provodi se već dugi niz godina i dolazimo polako do magične brojke 100. Veseli me da su 23 studenta diplomirala u prošloj godini što znači da je gradska stipendija velika pomoć kako bi studenti na vrijeme diplomirali. Također se veselim i tome da neki od vas, nakon što diplomiraju, postanu dio gradskog sustava kako bi pomogli u izgradnji i razvoju svog grada”, poručila je studentima gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Jedan od stipendista je Rudolf Suntešić, student 4.godine studija informatike na Sveučilištu Juraja Dobrile u Puli: ”Stipendija će uvelike pomoći nama studentima tijekom ove akademske godine i osobno smatram kako su to dobro uloženi novce u mladost grada Siska”.

U gradskoj blagajni za stipendiranje je osigurano 700 tisuća kuna od čega je 100 tisuća kuna donacija OTP banke.  Novim stipendistima čestitao je i Vjekoslav Filko iz OTP banke koja već godinama sudjeluje u programu stipendiranja.

”Time pomažemo stipendistima da zajedno kreiramo društvo znanja i drago mi je da Grad Sisak svake godine tome ozbiljno pristupa i osigurava značajna sredstva, ali i da OTP banka ovakvim doprinosom pomaže da studirate i završite svoje fakultete ”, rekao je Filko.

najčitanije